Gość HOW?! Napisano 3 Września 2018 Cześć, mam pytanie. Jak ustawić aby Admin mógł banować na zawsze (na Serwerze)? Aktualnie może banować maxymalnie na tydzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plx211 Napisano 3 Września 2018 W jaki sposob banuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 3 Września 2018 Jeżeli masz sourcebansa musisz im nadać flagi na UB, oraz w cfg najlepiej wyłączyć wtedy możliwość zdjecia bana przez serwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VestSmart Napisano 3 Września 2018 Tak jak napisał @szogun Wejdź w csgo/addons/sourcemod/configs/sourcebans/sourcebans.cfg i odszukaj: // Allow or disallow admins access to unban command "Unban" "1" Wartość "Unban" ustaw na "1" (tak jak powyżej) I Admin powinien już móc banować permamentnie. A jeśli chcesz zablokować komendę: sm_unban to wejdź w csgo/addons/sourcemod/configs/admin_overrides.cfg i wpisz tam: "sm_unban" "z" //Komenda jest dostępna tylko dla graczyz flagą Z I gotowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 3 Września 2018 (edytowane) 5 minut temu, VestSmart napisał: Wejdź w csgo/addons/sourcemod/configs/sourcebans/sourcebans.cfg i odszukaj: // Allow or disallow admins access to unban command "Unban" "1" Wartość "Unban" ustaw na "1" (tak jak powyżej) Nie ma potrzeby, wystarczy że ta wartość wyniesie "0" wtedy nie będzie trzeba ograniczać jej do flagi roota, posiada to jedną wadę unbana będzie można dać tylko przez stronę. // Allow or disallow admins access to unban command "Unban" "0" Edytowane 3 Września 2018 przez szogun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VestSmart Napisano 3 Września 2018 @szogun Wydaje mi się że nie masz racji. ? Cytat * Available time for bans. * Permanent (0) available only for admins with access for command "sm_unban" Taka notka znajduję się w pliku sourcebans.cfg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 3 Września 2018 @VestSmart Ja u siebie tak korzystam i nikt nie zgłasza problemu że nie może dać bana perma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość HOW?! Napisano 3 Września 2018 // Allow or disallow admins access to unban command "Unban" "1" Aktualnie mam tak ustawione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VestSmart 1 Napisano 3 Września 2018 (edytowane) @szogun A u mnie wręcz przeciwnie. Jak ja ustawię w sourcebans.cfg "Unban na wartość "0" to zwykły admin nie ma dostępu do permamentnego bana. Ale cóż... "nie sprzeczajmy się". :) Niech @HOW?! sprawdzi każdy sposób podany w tym poście. ? Edit: @HOW?! Jakie flagi ma u Ciebie Admin? Edytowane 3 Września 2018 przez VestSmart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość HOW?! Napisano 3 Września 2018 @VestSmart bcdfgjk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VestSmart 1 Napisano 4 Września 2018 @HOW?! I już mamy prawdopodobną przyczynę. ? Daj Adminowi flagę E - Unban. Czyli u Ciebie Admin powinien mieć flagi: bcdefgjk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość HOW?! Napisano 5 Września 2018 @VestSmart dzięki. Pomogło! ? Przez MAGNET, 5 Września 2018 Problem rozwiązany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach