karakantoziomal Napisano 22 Września 2018 Siemanko, próbuję zrobić plugin, który pozwoli mi na dodanie użytkownikowi flagi przez komendę. Zamysł: !addvip <gracz> Jakieś podpowiedzi? Mam tylko coś takiego: public Action Cmd_AddVip(int client, int args) { if (args != 1) { PrintToChat(client, "[SM] Usage: sm_addvip <player>"); return Plugin_Handled; } char player[32]; GetCmdArg(1, player, sizeof(player)); if(!IsFakeClient(player) && !IsClientSourceTV(player)) AddUserFlags(player, Admin_Custom1); return Plugin_Handled; } Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Napisano 22 Września 2018 Skorzystaj z kodu tego pluginu : https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=307130Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NWayne Napisano 22 Września 2018 Flagi maja byc do konca mapy, na okeslony czas, permamentne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karakantoziomal Napisano 22 Września 2018 Na razie chcę zrobić tylko do końca mapy ? potem ewentualnie będę ogarniał sobie np na cały dzień itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NWayne Napisano 22 Września 2018 Wieczorkiem bede mial czas to podesle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master 3 Napisano 22 Września 2018 #pragma semicolon 1 #include <sdktools> #pragma newdecls required public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("sm_addvip", Cmd_AddVip); LoadTranslations("common.phrases"); } public Action Cmd_AddVip(int client, int args) { if(!(GetUserFlagBits(client) & ADMFLAG_ROOT)) { PrintToChat(client, "Nie posiadasz uprawnień do tej komendy!"); return Plugin_Handled; } char sArg[32]; GetCmdArg(1, sArg, sizeof(sArg)); if(args < 1) { PrintToChat(client, " \x06Użycie: sm_addvip <#userid|Nick>"); return Plugin_Handled; } char strTargetName[MAX_TARGET_LENGTH]; int TargetList[MAXPLAYERS], TargetCount; bool TargetTranslate; if((TargetCount = ProcessTargetString(sArg, client, TargetList, MAXPLAYERS, COMMAND_FILTER_CONNECTED|COMMAND_FILTER_NO_MULTI|COMMAND_FILTER_NO_IMMUNITY, strTargetName, sizeof(strTargetName), TargetTranslate)) <= 0) { ReplyToTargetError(client, TargetCount); return Plugin_Handled; } for(int i = 0; i < TargetCount; i++) { int iTarget = TargetList[i]; if(IsClientInGame(iTarget) && !IsFakeClient(iTarget) && !IsClientSourceTV(iTarget)) { char sAdminName[64], sPlayerName[64]; GetClientName(client, sAdminName, sizeof(sAdminName)); GetClientName(iTarget, sPlayerName, sizeof(sPlayerName)); AddUserFlags(iTarget, Admin_Custom1); PrintToChatAll(" Admin \x10%s \x01dał graczowi \x06%s \x01vipa!", sAdminName, sPlayerName); } } return Plugin_Handled; } Proszę, dodałem jeszcze flagę Z dla komendy !addvip. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karakantoziomal Napisano 22 Września 2018 Oooo dziękuję bardzo ? Przez MAGNET, 22 Września 2018 Pomoc udzielona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach