Mesharsky 7 1 4 2 1 Napisano 25 Września 2020 Witajcie, plugin który prezentuję dzisiaj był prywatny przez długi okres czasu, jednak przez nieposzanowanie projektu przez osoby trzecie i ludzi którzy odsprzedawali moją prace lub udostępniali dalej, po necie lata 1000 wersji tego pluginu, który jak mówiłem powinien pozostać prywatny. W tych czasach jest bardzo mało ludzi którzy potrafią być uczciwi. Tym co zakupili oficjalną wersję ode mnie i nie udostępnili dalej, z góry dziękuje, takich ludzi doceniam. Szkoda że druga połowa postąpiła inaczej. Pluginu nie wspieram od dobrych 5 miesięcy dlatego oddaje go wam, community, jeżeli będziecie chcieli go wspierać osobiście (ulepszyć) bardzo by mi było miło. Krótki opis pluginu. Na serwerze otrzymujemy rangi od silvera 1 do global elite zależnie od ilości zdobytych punktów. Również możemy sobie wybrać odznakę (coin), która widnieje w tabeli tak samo, jak rangi. Plugin posiada zapis MYSQL. Konfiguracja pluginu (cvary). Zalety pluginu Plugin jest bieżąco aktualizowany (Nie aktualne) Plugin nie laguje serwera (nie skacze VAR). Plugin jest bardzo rozbudowany w jak najmniejszą ilość kodu, trzeba dbać o estetykę ?, cały czas kod jest ulepszany by był aktualny z najnowszymi "standardami SM”, dokładniej chodzi o to, że używam najnowszych funkcji zamiast tych starych np. ze starej składni. Plugin jest napisany w taki sposób by kod w pluginie był zrozumiały dla każdego, najprościej jak się da, oraz najwydajniej. Lista funkcji Mnóstwo eventów, za które dostajemy punkty między innymi. Zabójstwo Headshot Bomba podłożona/Rozbrojona Wygrana Runda/Przegrana runda MVP Player Zabójstwo z noża Możliwość straty punktów, czyli jak zginiemy to odejmuje nam punkty, jak zabijemy dodaje, tak samo z większością eventów. Możliwość wyłączenia opcji tracenia punktów. Możliwość włączenia wymogów np. Minimalna ilość graczy by punktacja zaczęła działać. Zaawansowany system VIP, za eventy dostaje więcej punktów oraz mniej ich traci, wszystkie odznaki od razu odblokowane. Możliwość ustawienia poprzez cvar czy odznaki mają działać na zasadzie wymaganej rangi do odblokowania poziomu odznak, czy dostępne dla wszystkich graczy każda odznaka. Ranga oraz odznaka ukazują się w tabeli po TAB. Zaawansowany panel administratora flaga "z", dzięki czemu możemy zarządzać graczami, zresetować wszystkim rangi i punkty, taka czystka jakby to powiedzieć, i tak dalej i tak dalej. Flagę vipa zmieniamy sobie w cvarze, domyślnie jest to flaga "o" czyli ADMFLAG_CUSTOM1. Overlaye przy wbiciu danej rangi I wiele więcej. Dodatki: Moduł Hazard - Tak zwana ruletka, możesz wygrać albo przegrać grając o swoje punkty rankingowe. Moduł Sklep Zephyrus - Integracja punktów ze sklepem by Zephyrus Moduł Sklep by d0naciak - Integracja punktów ze sklepem SMS by @d0naciak KOMENDY (WYMAGANA FLAGA ADMFLAG_ROOT) !ranksreload - Przeładowuje rangi na serwerze !addpoints / !dodajpkt <pkt> - Jak sama nazwa wskazuje, dajesz punkty graczowi !removepoints / !usunpkt <pkt> - To samo co @up, odejmuejsz mu punkty. !setpoints / !ustawpkt <pkt> - :). (KOMENDY DLA GRACZY) !lvl / !ranga / !mm - Masz tam w sumie wszystko !hud - Włącz/Wyłącz HUD. !hudmode - Jak ma wyświetlany być hud. !overlaymode - Włącznik / Wyłącznik overlay. !coin / !coins / !pin / !pins - Odznaki MODUŁ HAZARD !hazard <punkty> !gamble <punkty> Instalacja Pobierz paczkę z załącznika i wgraj wszystkie potrzebne pliki na serwer (możesz pominąć folder scripting). Podepnij bazę danych: h2k_rangi do pliku databases.cfg (addons/sourcemod/configs). "h2k_rangi" { "driver" "default" "host" "host bazy" "database" "baza danych" "user" "użytkownik" "pass" "hasło" } Zrestartuj serwer. Skonfiguruj plugin pod swoje potrzeby, plik z konfiguracją wygeneruje się w csgo/cfg/sourcemod nazwa pliku: Wszystko gotowe :). Kilka screenshotów z gry Spoiler Menu główne Menu Gracza Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Topka Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Wybór HUD Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! HUD NOWY Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Odznaki odblokowane (VIP) Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Overlaye przy wbiciu rangi (lub spadku) oraz dźwięk awansu. API Spoiler native int Rangi_GetPoints(int client); native int Rangi_GetRank(int client); native int Rangi_GetCoin(int client); native bool Rangi_SetPoints(int client, int points); native bool Rangi_AddPoints(int client, int points); native bool Rangi_SetCoin(int client, int coin); W moim pluginie nie znajdziesz żadnego ukrytego kodu, nie ma w nim ukrytej żadnej licencji ani zdalnego dostępu. Otrzymujesz plik źródłowy (.sp) do wszystkich plików. Plugin można w łatwy sposób połączyć z innymi pluginami wykorzystując bibiotekę .inc (Nativy) Obecna wersja pluginu: 4.0.9 POBIERZ Stara wersja: Spoiler [4.0.7] Rank system - Final - Finałów.7zHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Nowa wersja: Spoiler [4.0.9] Advanced Rank System.zipHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! ZAKAZ UDOSTĘPNIANIA NA INNE FORA NIŻ GO-CODE.PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky Napisano 20 Października 2020 Hey odświeżam temat. Ktoś już korzystał z aktualnej wersji? Wszystko działa jak należy? Dajcie znać :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkoo 1 Napisano 20 Października 2020 Bardzo fajny plugin, korzystam na jednym swoim serwerze, i wszystko śmiga elegancko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y0ung 1 Napisano 20 Października 2020 5 godzin temu, Mesharsky napisał: Hey odświeżam temat. Ktoś już korzystał z aktualnej wersji? Wszystko działa jak należy? Dajcie znać :) Pozdrawiam egelancko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaMix Napisano 26 Października 2020 Ktoś wie może, dlaczego przy wbiciu rangi pojawia się czarny ekran zamiast tego obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y0ung Napisano 26 Października 2020 2 godziny temu, KaMix napisał: Ktoś wie może, dlaczego przy wbiciu rangi pojawia się czarny ekran zamiast tego obrazu? na pewno wrzuciłes na fastdl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elite 1 Napisano 29 Października 2020 W dniu 20.10.2020 o 05:34, Mesharsky napisał: Ktoś już korzystał z aktualnej wersji? Wszystko działa jak należy? Korzystam już na 2 serwerach wszystko super śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 10 Listopada 2020 Da radę ranking nie lvli tylko killi itd? Mam problem że gdy dostaje rankup mam czarny ekran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky Napisano 11 Listopada 2020 53 minuty temu, gejmer napisał: Mam problem że gdy dostaje rankup mam czarny ekran Jakieś error logi? Spróbuj usunac u siebie w plikach gry te overlaye i niech ci się pobiorą na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 12 Listopada 2020 L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Exception reported: Cant find `h2k_rangi` on database.cfg L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Blaming: h2k_rangi.smx L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Call stack trace: L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [0] SetFailState L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [1] Line 453, D:\Wszystko poukładane\WAŻNE\sm compiler - stable\h2k_rangi.sp::DbConnect L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [2] Line 285, D:\Wszystko poukładane\WAŻNE\sm compiler - stable\h2k_rangi.sp::OnPluginStart L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Unable to load plugin "h2k_rangi.smx": Error detected in plugin startup (see error logs) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky 1 Napisano 12 Listopada 2020 27 minut temu, gejmer napisał: L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Exception reported: Cant find `h2k_rangi` on database.cfg L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Blaming: h2k_rangi.smx L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Call stack trace: L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [0] SetFailState L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [1] Line 453, D:\Wszystko poukładane\WAŻNE\sm compiler - stable\h2k_rangi.sp::DbConnect L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [2] Line 285, D:\Wszystko poukładane\WAŻNE\sm compiler - stable\h2k_rangi.sp::OnPluginStart L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Unable to load plugin "h2k_rangi.smx": Error detected in plugin startup (see error logs) Może zainstaluj plugin poprawnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) A co jest niby źle pobrane cały plugin wgrałem wszystko działa itd tylko właśnie jest czarny ekran jak jest rankup ja nawet nie edytowałem tego pluginu xD Edytowane 12 Listopada 2020 przez gejmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Napisano 13 Listopada 2020 14 godzin temu, gejmer napisał: A co jest niby źle pobrane cały plugin wgrałem wszystko działa itd tylko właśnie jest czarny ekran jak jest rankup ja nawet nie edytowałem tego pluginu xD Użycie mózgu i przetłumaczenie sobie tekstu na polski nie boli. L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Exception reported: Cant find `h2k_rangi` on database.cfg L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Blaming: h2k_rangi.smx L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Call stack trace: L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [0] SetFailState L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [1] Line 453, D:\Wszystko poukładane\WAŻNE\sm compiler - stable\h2k_rangi.sp::DbConnect L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] [2] Line 285, D:\Wszystko poukładane\WAŻNE\sm compiler - stable\h2k_rangi.sp::OnPluginStart L 11/10/2020 - 19:58:14: [SM] Unable to load plugin "h2k_rangi.smx": Error detected in plugin startup (see error logs) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 13 Listopada 2020 Obecnie to ty nie używasz mózgu bo Nie można znaleźć pliku `h2k_rangi` w database.cfg jest podpięte do bazydanych i wszystko działa ok poza tym rankupem co jest zbugowany w pluginie nwm po co dajesz na forum plugin który źle działa Hm ciekawe mi działa wszystko normalnie a kolega przy rankupie ma czarny ekran o co może tu chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majujek Napisano 12 Grudnia 2020 Wie ktoś może skąd mam wziąć cfg bo mi sie nie generuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nyczu92 Napisano 4 Stycznia (edytowane) Czy rozwiązał już ktoś problem czarnego ekranu? Żadnych błędów w logach nie ma. FastDL jest dodany, pliki lokalnie usunąłem i pobrałem ponownie 😐 Jeśli trzeba coś poprawić w pluginie chętnie to zrobię 🙂 Fajne byłoby dodanie w configu opcji do domyślnego wyłączania overlay'a 😛 Edytowane 4 Stycznia przez nyczu92 Chęć współpracy (zrobienie poprawki do pluginu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky Napisano 4 Stycznia Wrzucę dzisiaj łatkę 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4live. Napisano 14 Stycznia (edytowane) @Mesharsky Czy da radę usunąć te tagi typu "admin" "mod" "vip" bo w pliku kinfiguracyjnym tego nie widzę, wiem że na starej wersji, która latała po necie była taka możlwiość w pliku h2k_rangi.cfg Funkcja nie działa zbyt dobrze z tagami, kolorami czatu, nicku ze sklepu store. Po napisaniu wiadomości wyskakują dwie. Jedna z tagiem z twojego plugina, a druga z tagiem ustawionym w sklepie Edytowane 14 Stycznia przez 4live. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maroxx 1 Napisano 14 Stycznia 50 minut temu, 4live. napisał: @Mesharsky Czy da radę usunąć te tagi typu "admin" "mod" "vip" bo w pliku kinfiguracyjnym tego nie widzę, wiem że na starej wersji, która latała po necie była taka możlwiość w pliku h2k_rangi.cfg Funkcja nie działa zbyt dobrze z tagami, kolorami czatu, nicku ze sklepu store. Po napisaniu wiadomości wyskakują dwie. Jedna z tagiem z twojego plugina, a druga z tagiem ustawionym w sklepie to nie jest przypadkiem z chat procesor? sprawdź w configs custom-chatcolors.cfg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4live. Napisano 14 Stycznia 20 minut temu, Maroxx napisał: to nie jest przypadkiem z chat procesor? sprawdź w configs custom-chatcolors.cfg Tak jednak to ten plugin co mówisz. Jednak to nie naprawiło dublowania wiadomości, wgrałem przez przypadek inny plugin na czast przez co się to dublowało ( chat-processor.smx ) jak by ktoś miał podobny problem. Plus leci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichaelKosa Napisano 25 Stycznia @Mesharsky Czy jest możliwość przerobienia tak pluginu aby nie wyświetlały się informacje na czacie dla wszystkich? Bo teraz jak ktoś sprawdza ranking to każdy go widzi i ludzie nadużywają sprawdzania go co denerwuje dość mocno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gandziaa2002 Napisano 30 Stycznia gdzieś jest w configu gdzie mogę wyłączyć overlaye? i hinty/hud automatycznie, a nie żeby było ciągle ręcznei zmieniane pozadrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichaelKosa Napisano 18 Lutego @Mesharsky Proszę zaktualizuj wersję System Rang, serwer wywala cały czas error [h2k_rangi.smx] Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '-1, 8' at line 1 [h2k_rangi.smx] On query: SELECT name, rank_name, points FROM h2k_ranks ORDER BY points DESC LIMIT -1, 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky 2 1 Napisano 19 Lutego #Update wersja 4.0.9 Poprawiono błąd który generował się przy pokazywaniu topki: Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '-1, 8' at line 1 Usunięto zbędny kod w funkcjach. Naprawiono błąd który powodował że gracz miał czarny ekran po wbiciu rangi. Naprawiono błąd z pobieraniem overlay'ów. [4.0.9] Advanced Rank System.zipHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach