Angel Napisano 10 Listopada 2020 Witam Od jakiegoś czasu męczę się z problemem który wygląda następująco Wszelkie próby wysłania wiadomości czy to przez gracza czy też admina wyglądają tak: Pojawia się prefiks "Administratorzy" i całkowicie ucina tekst, nieważne co bym nie wpisał, w przypadku gdy wysyła to gracz pojawia się prefiks "do Administratorów" i ta sama sytuacja Szukałem rozwiązania na własną rękę sprawdzając basechat i inne pluginy odpowiedzialne za formatowanie chatu - niestety bezskutecznie, kiedyś na tego typu problem pomogło ustawienie komendy "BackupConfigs" "0" w sourcebans.cfg - nie pytajcie co to ma wspólnego z chatem ale działało 😄 Lecz od którejś aktualizacji SM przestało to totalnia działać, być może ktoś z was spotkał się już z podobnym problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 10 Listopada 2020 Przede wszystkim daj listę pluginów ewidentnie widać że jakiś plugin ingeruje w czat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angel Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Tak, zapewne standardowy Zrobiłem dzisiaj mały test, serwer (Pukawka) zreinstalowany z panelu + najnowszy SM, problem nadal występuje Więc zrobiłem downgrade do wersji 6492 - problem znikł, poza SourceMod'em żadnych więcej pluginów - więc coś jest schrzanione w podstawowych pluginach SourceMod'a - nie chce mi się szukać w którym dokładnie, być może ktoś z większą ilością wolnego czasu się temu przyjrzy 😉 Aby tego uniknąć polecam robić aktualizację na zasadzie przekopiowania samych katalogów "bin" oraz "extensions" tak jak w poradniku @Paweł (Dzięki temu unikniemy aktualizacji podstawowych pluginów, a zaktualizujemy jedynie silnik) Post zostawiam dla potomnych, być może komuś przyda się rozwiązanie tego problem Sam temat można zamknąć - problem został rozwiązany 😉 Pozdrawiam Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Angel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angel 1 Napisano Poniedziałek o 13:42 Widziałem ostatnio że ktoś miał podobny problem, więc zarzucam wam w załączniku plik który należy podmienić common.phrases.txtHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! ścieżka to csgo/addons/sourcemod/translations Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HavoK Napisano Wtorek o 21:18 (edytowane) Witam, również mam problem na serwerze z [email protected] lecz wiadomości tam wysyłanych nie widzą tylko zwykli admini. Gdy ktoś ma wszystkie flagi serwerowe to wtedy wszystko widzi. Wgrałem manualnie aktualizacje do SM jak było wyżej i nic się nie poprawiło. Ktoś ma pomysły co się może dziać? @Angel Edytowane Wtorek o 21:18 przez HavoK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angel Napisano wczoraj o 03:32 @HavoK Co rozumiesz przez "zwykli admini"? Jakie flagi oni posiadają? Czy na pewno mają nadaną flagę "j" czyli - Special chat privileges? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach