KyOTV Napisano 31 Grudnia 2020 Mam problem z zainstalowaniem pluginu na !ws ! guns !knife Na bazie danych MySQL weapons-v1.7.1.zipHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Przez Paweł, 1 Stycznia Nazywaj tematy adekwatnie do swojego pytania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KyOTV Napisano 31 Grudnia 2020 weapons.cfg wygląda tak: // Default: "storage-local" sm_weapons_db_connection "weapons" databases.cfg tak: "storage-local" { "driver" "mysql" "database" "weapons" core.cfg tak: "FollowCSGOServerGuidelines" "no" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danski Napisano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Tak tylko napisze napisze że nie musisz bazy danych podpinać to tylko opcjonalność w poprzednim temacie który zrobiłeś napisałem. addons/sourcemod/configs/databases.cfg w tej ścieżce dodajesz Spoiler "weapons" { "driver" "mysql" "host" "link do bazy danych" "database" "nazwa bazy danych" "user" "nazwa bazy danych login" "pass" "hasło do bazy danych" } Wszystko musisz uzupełnić i mieć swoją baze danych niektóre hostingi przy zakupie serwera otrzymujesz za darmo baze danych I restartujesz serwer. Baza danych w tym pluginie moze się przydać kiedy masz kilka serwerów i chcesz żeby każdy gracz miał ten same skiny na 2 serwerze innego większego powodu nie widze Żeby plugin jeszcze działał musisz zainstalować PTaH 1.10+ i na właściwy system na który jest postawiony twój serwer linux lub windows Edytowane 31 Grudnia 2020 przez Danski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KyOTV Napisano 31 Grudnia 2020 ok a jak to dodam to mam zapisać coś takiego weapons.cfg wygląda tak: // Default: "storage-local" sm_weapons_db_connection "weapons" ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danski Napisano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Spoiler sm_weapons_db_connection "weapons" wpisujesz tak jak nazwiesz podpięcie pod baze czy jak to się tam zwie profesjonalnie, na czerwono dałem to ma być tak samo nazwane i oczywiście uzupełniony host, database , user i pass po uzupełnieniu , zapisujesz i wstawiasz na serwer. Spoiler "weapons" { "driver" "mysql" "host" "link do bazy danych" "database" "nazwa bazy danych" "user" "nazwa bazy danych login" "pass" "hasło do bazy danych" } Tak samo to działa przy wszystkich pluginach z bazą danych. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez Danski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KyOTV Napisano 31 Grudnia 2020 okej wysłałem ci na pv czy tak to ma wyglądać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach