zakko Napisano 21 Lutego Inspirując się poradnikiem Magneta napisałem plugin na prefixy Cytat #include <sourcemod> #include <colors> public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("say", ProcessChat); } public Action ProcessChat(int client, int args) { char buffer[512]; GetCmdArgString(buffer, sizeof(buffer)); StripQuotes(buffer); if (buffer[0] == '/' || buffer[0] == '!' || buffer[0] == '@')return Plugin_Handled; CPrintToChatall("%s%s%N{default} %s", GraczJestAdminem(client) ? "{darkred}[Właściciel]" : "", client, buffer); return Plugin_Handled; } bool GraczJestAdminem(int client) { if (GetUserFlagBits(client) & ADMFLAG_ROOT)return true; return false; } Kompiluję go nie ma żadnych problemów a gdy wrzucam go na serwer i chce coś napisać nie daje mi prefixa, a w konsoli serwera wyśmietla sie bład Cytat Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elite Napisano 21 Lutego Nie wiem czy to o to chodzi, ale CPrintToChatAll Musi mieć z dużej All Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem xd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zakko Napisano 21 Lutego Niestety ale nie, nadal ten sam bład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ogbudowa Napisano 21 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, zakko napisał: CPrintToChatall("%s%s%N{default} %s", GraczJestAdminem(client) ? "{darkred}[Właściciel]" : "", client, buffer); CPrintToChatAll("%s%N{default} %s", (GraczJestAdminem(client) ? "{darkred}[Właściciel]" : ""), client, buffer); Edytowane 21 Lutego przez ogbudowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zakko Napisano 21 Lutego Zamieniłem to na to co napisałem i dziala ale nie tak ja powinno Cytat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyo Napisano 21 Lutego (edytowane) #include <sourcemod> #include <multicolors> public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("say", ProcessChat); } public Action ProcessChat(int client, int args) { char buffer[512]; GetCmdArgString(buffer, sizeof(buffer)); StripQuotes(buffer); if (buffer[0] == '/' || buffer[0] == '!' || buffer[0] == '@')return Plugin_Handled; CPrintToChatAll("%s%N{default} %s", (GraczJestAdminem(client) ? "{darkred}[Właściciel]" : ""), client, buffer); return Plugin_Handled; } bool GraczJestAdminem(int client) { if (GetUserFlagBits(client) & ADMFLAG_ROOT)return true; return false; } 5 godzin temu, ogbudowa napisał: CPrintToChatAll("%s%N{default} %s", (GraczJestAdminem(client) ? "{darkred}[Właściciel]" : ""), client, buffer); CPrintToChatAll("%s%N{default} %s", (GraczJestAdminem(client) ? "{darkred}[Właściciel]" : ""), client, buffer); Edytowane 21 Lutego przez kyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach