MAGNET 3 Napisano 5 Lipca 2018 [Opis] Jak nazwa mówi ograniczenie BS'A gdy w CT jest mniej niż 4 osoby grany jest tylko jeden BS. Plugin jest przerobiony na PL. [Instalacja] Standardowa [Download] BSLimiter.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoOsTeK Napisano 9 Stycznia 2019 Witam. Czy jest szansa dodania kolorku do tekstu wyświetlanego na czacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET 3 Napisano 9 Stycznia 2019 Jasne, możesz użyc biblioteki multicolors. Dodaj sobie do kompilatora i zedytuj komunikaty. Dostępne kolory: "{default}", "{darkred}", "{green}", "{lightgreen}", "{red}", "{blue}", "{olive}", "{lime}", "{lightred}", "{purple}", "{grey}", "{yellow}", "{orange}", "{bluegrey}", "{lightblue}", "{darkblue}", "{grey2}", "{orchid}", "{lightred2}" multicolors.zipHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoOsTeK Napisano 10 Marca 2019 (edytowane) Plugin działa cacy. Obecnie na mapach, które są wypisane w .sp czyli : de_dust2, de_train, de_inferno, de_cbble grany jest non stop jeden BS. Taki, który jest wpisany w pluginie. Na innych mapach typu mirage, cache są grane raz bombsite A, a raz B. I tak na zmiane. Chciałbym żeby na mapach wyżej podanych również były grane BSY na zmianę. Co muszę dodać/zmienić w pliku .sp? Spoiler #pragma semicolon 1 #include <sourcemod> #include <sdktools> #include <cstrike> #define STANDARDMAPSMAX 12 new String:BSAL[1]; new EIBA = -1; new EIBB = -1; new Handle:Timer = INVALID_HANDLE; new String:StandardMaps[STANDARDMAPSMAX][2][11] = { { "de_aztec","B" }, { "de_cbble","A" }, { "de_chateau","A" }, { "de_dust","A" }, { "de_dust2","A" }, { "de_inferno","B" }, { "de_nuke","B" }, { "de_piranesi","A" }, { "de_port","A" }, { "de_prodigy","B" }, { "de_tides","A" }, { "de_train","A" } }; public Plugin:myinfo = { name = "Bombsite Limiter", author = "Tomasz 'anacron' Motylinski", description = "Limiting Bomsites when due to low CT players.", version = "1.2.3", url = "http://anacron.pl/" } public OnPluginStart() { HookEvent("round_freeze_end",Event_RoundFreezeEnd,EventHookMode_Post); HookEvent("bomb_planted",Event_RoundEnd,EventHookMode_Post); HookEvent("round_end",Event_RoundEnd,EventHookMode_Post); CreateConVar("sm_bslimiter","1.2.3","Version Information",FCVAR_REPLICATED|FCVAR_NOTIFY); } stock bool:IsVecBetween(const Float:vecVector[3],const Float:vecMin[3],const Float:vecMax[3]) { return ( (vecMin[0] <= vecVector[0] <= vecMax[0]) && (vecMin[1] <= vecVector[1] <= vecMax[1]) && (vecMin[2] <= vecVector[2] <= vecMax[2]) ); } public Message() { PrintToChatAll("[BS Limiter] W druzynie CT jest za malo graczy - wlaczony tylko BombSite %s.",BSAL); PrintHintTextToAll("Podczas tej rundy wlaczony bedzie tylko BombSite %s!",BSAL); } public Action:RepeatMessage(Handle:timer) { Message(); } public Action:Event_RoundFreezeEnd (Handle:event,const String:name[],bool:dontBroadcast) { if(IsValidEntity(EIBA)) { EIBA = -1; } if(IsValidEntity(EIBB)) { EIBB = -1; } if(Timer != INVALID_HANDLE) { CloseHandle(Timer); Timer = INVALID_HANDLE; } new Float:VBCPA[3]; new Float:VBCPB[3]; new EI = -1; EI = FindEntityByClassname(EI,"cs_player_manager"); if(IsValidEntity(EI)) { GetEntPropVector(EI,Prop_Send,"m_bombsiteCenterA",VBCPA); GetEntPropVector(EI,Prop_Send,"m_bombsiteCenterB",VBCPB); } EI = -1; EI = FindEntityByClassname(EI,"func_bomb_target"); while(IsValidEntity(EI)) { new Float:VBMin[3]; new Float:VBMax[3]; GetEntPropVector(EI,Prop_Send,"m_vecMins",VBMin); GetEntPropVector(EI,Prop_Send,"m_vecMaxs",VBMax); if (IsVecBetween(VBCPA,VBMin,VBMax)) { EIBA = EI; } else if (IsVecBetween(VBCPB,VBMin,VBMax)) { EIBB = EI; } EI = FindEntityByClassname(EI,"func_bomb_target"); } if(IsValidEntity(EIBA) && IsValidEntity(EIBB)) { new CTPlayers = GetTeamClientCount(CS_TEAM_CT); new TTPlayers = GetTeamClientCount(CS_TEAM_T); if(((CTPlayers > TTPlayers) && (TTPlayers == 1 || CTPlayers > 3)) || CTPlayers > 4) { AcceptEntityInput(EIBB,"Enable"); AcceptEntityInput(EIBA,"Enable"); BSAL = ""; PrintHintTextToAll("Wszystkie BombSite'y sa dostepne w tej rundzie!"); PrintCenterTextAll("Wszystkie BombSite'y sa dostepne w tej rundzie!"); } else { if(GetRandomInt(1,2) == 1) { AcceptEntityInput(EIBA,"Disable"); AcceptEntityInput(EIBB,"Enable"); BSAL = "B"; } else { AcceptEntityInput(EIBB,"Disable"); AcceptEntityInput(EIBA,"Enable"); BSAL = "A"; } decl String:CurrentMap[256]; GetCurrentMap(CurrentMap,sizeof(CurrentMap)); for(new i=0; i<STANDARDMAPSMAX; i++) { if(StrEqual(CurrentMap,StandardMaps[0],false)) { if(StrEqual(StandardMaps[1],"B",false)) { AcceptEntityInput(EIBA,"Disable"); AcceptEntityInput(EIBB,"Enable"); BSAL = "B"; } else { AcceptEntityInput(EIBB,"Disable"); AcceptEntityInput(EIBA,"Enable"); BSAL = "A"; } } } if(GetClientCount(true) > 1) { Message(); Timer = CreateTimer(15.0,RepeatMessage, _,TIMER_REPEAT); } } } } public Action:Event_RoundEnd (Handle:event,const String:name[],bool:dontBroadcast) { if(Timer != INVALID_HANDLE) { CloseHandle(Timer); Timer = INVALID_HANDLE; } if(IsValidEntity(EIBA)) { AcceptEntityInput(EIBA,"Enable"); EIBA = -1; } if(IsValidEntity(EIBB)) { AcceptEntityInput(EIBB,"Enable"); EIBB = -1; } } Edytowane 10 Marca 2019 przez KoOsTeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thommen Napisano 28 Maja 2019 Podmień którąś z tych mapek z listy (np. de_train) i wpisz "de_mirage". Pamiętaj tylko żeby sprawdzić że jest odpowiednia ilość mapek, bo w pluginie jest bodajże 11, jeśli byś chciał dodać osobno mapkę to musisz poustawiać wszystko żeby ci błędu nie wywaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cruz Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Mam problem z tym pluignem. Mam serwer only mirage, chciałbym aby grany był tylko BS A, ale po podmianie jednej z map (train) ciągle grane jest A/B. Pomoże ktoś ? Edytowane 18 Marca 2020 przez cruz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 5 Maja 2020 da się zrobić aby losowało side który będzie aktywny jeśli jest mniej niż (liczba potrzebna na 2 sidey) w sensie raz A potem B próbowałem sam ustawić ale nie idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 7 Maja 2020 ^ UP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rabbit. Napisano 8 Maja 2020 W dniu 6.05.2020 o 00:36, Shadow napisał: da się zrobić aby losowało side który będzie aktywny jeśli jest mniej niż (liczba potrzebna na 2 sidey) w sensie raz A potem B próbowałem sam ustawić ale nie idzie Cytat new String:StandardMaps[STANDARDMAPSMAX][2][11] = { { "de_aztec","B" }, { "de_cbble","A" }, { "de_chateau","A" }, { "de_dust","A" }, { "de_dust2","A" }, { "de_inferno","B" }, { "de_nuke","B" }, { "de_mirage","A" }, { "de_vertigo","A" }, { "de_overpass","B" }, { "de_tides","A" }, { "de_train","A" } }; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 8 Maja 2020 @rabbit. nie zrozumiałeś, ale napiszę to inaczej odrazu (chodzi mi o to aby na jednej MAPIE "konkretnie mirage" losowało jeden z dwóch sideów który będzie dostępny w danej rundzie jesli nie ma wystarczającej ilości graczy, wiem, że da sie tak zrobić bo raz jakoś zrobiłem ale to było sporo czasu temu i nie pamiętam jak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elite Napisano 24 Czerwca 2020 Witam mam problem ponieważ zedytowałem plugin, żeby był na Olny mirage i wyskakuje mi taki błąd: /home/groups/sourcemod/upload_tmp/phpGozW0G.sp(20) : error 052: multi-dimensional arrays must be fully initialized Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompaxtytus Napisano 22 Listopada 2020 co trzeba było by zrobić, żeby wiadomość który bs jest grany nie wyświetlała się 15 razy w rundzie tylko raz albo 2? Troche nie potrzebny spam robi 😜 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shazzy 1 Napisano 22 Listopada 2020 32 minuty temu, pompaxtytus napisał: co trzeba było by zrobić, żeby wiadomość który bs jest grany nie wyświetlała się 15 razy w rundzie tylko raz albo 2? Troche nie potrzebny spam robi 😜 Zmień timer (15.0): Timer = CreateTimer(15.0,RepeatMessage, _,TIMER_REPEAT); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompaxtytus Napisano 22 Listopada 2020 28 minut temu, Shazzy napisał: Zmień timer (15.0): Nie mogłem tego znaleźć :kekw: dzieki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 25 Listopada 2020 Witam jak mogę dodać do owego pluginu by HUD MESSAGE chodzi o to by na środku na samej górze ekranu wyświetlało się Gramy Bs A/B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y0ung Napisano 25 Listopada 2020 6 godzin temu, gejmer napisał: Witam jak mogę dodać do owego pluginu by HUD MESSAGE chodzi o to by na środku na samej górze ekranu wyświetlało się Gramy Bs A/B domyślnie to jest w pluginie raz masz na czacie a raz w hudzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 25 Listopada 2020 Tz bardziej mi chodzi o coś takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shazzy 1 Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 5 godzin temu, gejmer napisał: Tz bardziej mi chodzi o coś takiego Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Do message() dodaj, np. (ten jest akurat na dole i cały zielony): char message[60]; Format(message, sizeof(message), "WŁĄCZONY JEST BOMSITE: %s", BSAL); SetHudTextParams(-1.0, 0.85, 120.0, 0, 255, 0, 140); ShowHudText(client, -1, message); Tutaj masz nawet poradnik: Edytowane 25 Listopada 2020 przez Shazzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 26 Listopada 2020 @Shazzy Co tu źle zrobiłem? Spoiler CPrintToChatAll("Gramy Bombside {lightred}%s.",BSAL); PrintHintTextToAll("<font color='#FFF'>Tylko Bombsite <font color='#CA351B'>%s <font color='#FFF'>jest wlaczony w tej rundzie</font>",BSAL); char message[60]; Format(message, sizeof(message), "Gramy Bombside %s", BSAL); SetHudTextParams(-1.0, 0.85, 120.0, 0, 255, 0, 140); ShowHudText(client, -1, message); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LACOSTE Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) 22 minuty temu, gejmer napisał: @Shazzy Co tu źle zrobiłem? Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Ukryj zawartość CPrintToChatAll("Gramy Bombside {lightred}%s.",BSAL); PrintHintTextToAll("<font color='#FFF'>Tylko Bombsite <font color='#CA351B'>%s <font color='#FFF'>jest wlaczony w tej rundzie</font>",BSAL); char message[60]; Format(message, sizeof(message), "Gramy Bombside %s", BSAL); SetHudTextParams(-1.0, 0.85, 120.0, 0, 255, 0, 140); ShowHudText(client, -1, message); spróbuj może Cytat CPrintToChatAll(client, "Gramy Bombside {lightred}%s.",BSAL); PrintHintTextToAll("<font color='#FFF'>Tylko Bombsite <font color='#CA351B'>%s <font color='#FFF'>jest wlaczony w tej rundzie</font>",BSAL); char message[60]; Format(message, sizeof(message), "Gramy Bombside %s", BSAL); SetHudTextParams(-1.0, 0.85, 120.0, 0, 255, 0, 140); ShowHudText(client, -1, message); lub Cytat CPrintToChatAll(, "Gramy Bombside {lightred}%s.",BSAL); PrintHintTextToAll("<font color='#FFF'>Tylko Bombsite <font color='#CA351B'>%s <font color='#FFF'>jest wlaczony w tej rundzie</font>",BSAL); char message[60]; Format(message, sizeof(message), "Gramy Bombside %s", BSAL); SetHudTextParams(-1.0, 0.85, 120.0, 0, 255, 0, 140); ShowHudText( -1, message); Edytowane 26 Listopada 2020 przez LACOSTE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gejmer Napisano 26 Listopada 2020 Dalej taki sam problem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shazzy Napisano 26 Listopada 2020 6 godzin temu, gejmer napisał: Dalej taki sam problem 😕 Musisz przekazać do tej funkcji clienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LACOSTE Napisano 30 Listopada 2020 CPrintToChatAll(client, "Gramy Bombside {lightred}%s.",BSAL); PrintHintTextToAll("<font color='#FFF'>Tylko Bombsite <font color='#CA351B'>%s <font color='#FFF'>jest wlaczony w tej rundzie</font>",BSAL); char message[60]; Format(message, sizeof(message), "Gramy Bombside %s", BSAL); SetHudTextParams(-1.0, 0.85, 120.0, 0, 255, 0, 140); ShowHudText(i, -1, message); spróbuj to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach