Lisu Napisano 10 Lutego 2019 Mam problem, mam CK Surfa i próbuje zmienić czas rundy na 20 min i żeby po tym czasie mapa się zmieniała, lecz gdy ustawię wszystkie cvary: mp_roundtime 20 mp_freezetime 0 mp_timelimit 20 mp_roundtime_defuse 0 mp_roundtime_hostage 0 mp_maxrounds 0 To pierwsza runda trwa 20 min po czym jest koniec, wyświetla się Tabela wyników i runda zaczyna się od nowa, jest 3 sek freeztime i jest napisane "Runda finalowa" i trwa znowu 20 min i tak cały czas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum Napisano 10 Lutego 2019 Czy jest więcej niż jedna mapa na serwerze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 10 Lutego 2019 Tak, około 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum Napisano 10 Lutego 2019 są dodane do mapcycle oraz maplist? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 10 Lutego 2019 Tak, wszystkie są dodane Spoiler surf_aqua surf_classics surf_classics2 surf_colours surf_kitsune surf_simpsons_go_rc2 surf_water_run_banjo_skill surf_forbidden_ways_ksf Surf_ace_fix Surf_aircontrol_ksf Surf_aweles Surf_beginner Surf_borderlands Surf_calycate_csgo Surf_crazyfrog_reloaded_fix Surf_delight_go Surf_derpis_ksf Surf_dragon Surf_eclipse Surf_greenday Surf_guitar_hi Surf_how2surf Surf_inspire Surf_lore_fix Surf_mesa Surf_mesa_aether_fixed Surf_mesa_revo_go Surf_mom_fix Surf_newb_go_b5 Surf_noob Surf_palm Surf_physics Surf_pox_revamp Surf_reprise_gs Surf_spacejam Surf_trapped2 Surf_zor Na serwer jest również wrzucony plugin mapchoster extended Przez Vasto_Lorde, 10 Lutego 2019 Łączę 2 posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum Napisano 10 Lutego 2019 jaką wartość ma ten cvar mp_match_end_restart? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 10 Lutego 2019 W pliku gamemode_competitive.cfg nie ma takiego cvaru, ani w żadnym innym cfg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum Napisano 10 Lutego 2019 Przed chwilą, Lisu napisał: W pliku gamemode_competitive.cfg nie ma takiego cvaru, ani w żadnym innym cfg w konsoli wystarczy wpisać sm_cvar mp_match_end_restart ustaw w swoim pliku cfg od gamemoda mp_match_end_restart 0 i powinno być okej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 10 Lutego 2019 [SM] Value of cvar "mp_match_end_restart": "0" jest na 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum Napisano 10 Lutego 2019 W takim razie nie mam pojęcia, jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 10 Lutego 2019 Ja właśnie tez, więc się dziwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 10 Lutego 2019 Znalazłem takie cvary do ckSurfa: Cytat ck_map_end "1" - 1 oznacza że można zmienić mapę gdy timelimit się skończy. 0 (chyba) oznacza, że nie można zmienić mapy. ck_dynamic_timelimit "0" - jeśli masz powyższy cvar ustawiony na 1, to ten cvar gdy jest ustawiony na 1 automatycznie przelicza własny timeleft i stąd mogą wynikać problemy Sprawdź jakie masz wartości ustawione aktualnie i ustaw je na takie jakie podałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 10 Lutego 2019 Mam ck_map_end "1" i ck_dynamic_timelimit "0" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 10 Lutego 2019 Czy mógłbyś wrzucić screena z tą dodatkową rundą gdzie jest napisane "runda finałowa" oraz spis pluginów jakie posiadasz na serwerze? Oraz sprawdź czy pojawiają się jakiekolwiek errorlogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky Napisano 10 Lutego 2019 Do cksurf polecam ultimate mapchooser, nadpisuję cvary i wszystko śmiga idealnie można nawet dostosować pod własne tiery. I nigdy nie miałem problemów z czasem mapy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 10 Lutego 2019 Zmieniłem teraz w gamemode-casual.cfg cvary i na razie działa, vote map pokazuje sie po 10 min. 4 minuty temu, Mesharsky napisał: Do cksurf polecam ultimate mapchooser, nadpisuję cvary i wszystko śmiga idealnie można nawet dostosować pod własne tiery. I nigdy nie miałem problemów z czasem mapy Spróbuje podmienić, zobaczymy Mam problem albo z tym mapchooserem, albo z ck, ale nie wiem dokładnie z czym, wczoraj grałem mapy działały wszystkie, dzisiaj wchodzimy z kumplem i połowa map się nie ściąga po prostu jest cały czas 0 % a druga połowa map wywala bład, ze nie moza pobrac .bsp, co 2/3 mapy potrafi wywalic cksurfa i w error logach : Spoiler L 02/10/2019 - 23:56:05: SourceMod error session started L 02/10/2019 - 23:56:05: Info (map "Surf_how2surf") (file "errors_20190210.log") L 02/10/2019 - 23:56:05: [SM] Exception reported: <ckSurf> cfg/sourcemod/ckSurf/map_types/Surf_.cfg not found. L 02/10/2019 - 23:56:05: [SM] Blaming: ckSurf.smx L 02/10/2019 - 23:56:05: [SM] Call stack trace: L 02/10/2019 - 23:56:05: [SM] [0] SetFailState L 02/10/2019 - 23:56:05: [SM] [1] Line 1001, D:\ckSurf\csgo\addons\sourcemod\scripting\ckSurf.sp::OnAutoConfigsBuffered a plik cały czas jest, po podmienieniu pliku znowu działa, co może być nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 12 Lutego 2019 Cześć, czy skoro rozwiązałeś już problem z cksurfem to czy ten problem jest nadal aktualny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisu Napisano 12 Lutego 2019 Można zamknąć, mam inne problemy, które nie dotyczą mapchosera, ale to napiszę później, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 12 Lutego 2019 Wiadomość wygenerowana automatycznie Pomoc udzielona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach