Kerel 303 Napisano 17 Maja 2019 Witam próbuję napisać plugin, który po wpisaniu sm_regulamin używając RegConsolecmd wyświetlić obraz za pomocą r_screenoverlay, ale bez uaktywniania sv_cheats 1 dziękuję za pomoc z góry ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky Napisano 17 Maja 2019 A czemu ci uaktywnia sv_cheats 1? Przecież ta komenda nie ma z tym nic wspólnego o.O albo ja nie zrozumiałem ClientCommand(client, "r_screenoverlay "ścieżka"); Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerel 303 Napisano 18 Maja 2019 #include <sourcemod> public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("sm_regulamin", PojRegulamin, "pojawianie się regulaminu w HUD"); } public Action PojRegulamin(int client, int args) { ClientCommand(client, "r_screenoverlay", "C:\Users\Karol\Desktop\ja.jpg"); } // regulamin.sp(8) : error 027: invalid character constant // regulamin.sp(8) : error 027: invalid character constant Próbowałem równierz innymi sposobami napisać ClientCommand, lecz efekt był taki, że pojawiły się fatal error'y. Bardzo proszę o pomoc Przez Vasto_Lorde, 20 Maja 2019 Hej! Wstawiaj proszę kod pluginu w tagi [code] by post był czytelny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) Masz błędną ścieżkę overlay musi być w katalogu csgo po za tym overlay jak się nie mylę nie może mieć .jpg Edytowane 18 Maja 2019 przez szogun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerel 303 Napisano 18 Maja 2019 @szogun poprawiłem, ale i tak nie działa ? #include <sourcemod> public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("sm_regulamin", PojRegulamin, "pojawianie się regulaminu w HUD"); } public Action PojRegulamin(int client, int args) { ClientCommand(client, "r_screenoverlay", "C:\Users\Karol\Desktop\CS_Kerelowcy\steamapps\common\csgo\Heavy_red_x.png"); } może po prostu coś z compiler'em jest coś nie tak. Wezmę i jeszcze raz pobiorę zainstalowałem jeszcze raz, nic nie pomogło ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wyżej , po za tym overlay nadal ma zły format. Masz przykładowy plugin https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=231473Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Edytowane 18 Maja 2019 przez szogun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Kerel 303 napisał: public Action PojRegulamin(int client, int args) { ClientCommand(client, "r_screenoverlay", "C:\Users\Karol\Desktop\CS_Kerelowcy\steamapps\common\csgo\Heavy_red_x.png"); } Wstaw ścieżkę do pliku na FTP serwera oraz użyj tego include https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=298248Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Spoiler #include <sourcemod> #include <sdktools> #include <overlays> public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("sm_regulamin", PojRegulamin, "pojawianie się regulaminu w HUD"); } public void OnMapStart() { PrecacheDecalAnyDownload("regulamin"); // Ścieżka do overlaya pomijając folder csgo/materials/ (Plik musi mieć rozszerzenie .vtf oraz .vmt) } public Action PojRegulamin(int client, int args) { ShowOverlay(client, "regulamin", 10.0); // 1. Client 2. Ścieżka do pliku pomijając folder csgo/materials/ 3. Czas przez jaki overlay ma być wyświetlany. } Edytowane 18 Maja 2019 przez Yamakashi Dodaję #include <sdktools> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 25 Czerwca 2019 Wiadomość wygenerowana automatycznie Temat został zamknięty. Powodem jest całkowite rozwiązanie problemu zawartego w temacie. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zaraportuj ten post z prośbą o ponowne otwarcie i kontynuację dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach