szogun Napisano 20 Czerwca 2019 Witajcie Mam mały problem z kodem, mianowicie chodzi mi o hp dla vipa na start. W kodzie pluginu wzorowałem się na już istniejącej funkcji hp_start która dodałem ponownie pod hp_vip_start lecz po wejściu zamiast vip np. mieć 110hp ma ciągle 100hp. W załączniku dodaje cały plik deathmatch.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 20 Czerwca 2019 Wpisz proszę w konsolę sm_cvar dm_hp_start Żeby upewnić się że na pewno cvar jest poprawnie ustawiony. Po zerknięciu na kod nie ma żadnych nieprawidłowości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) @Vasto_Lorde tutaj chodzi o jej duplikat hp_vip_start sm_cvar dm_hp_vip_start [SM] Wartość zmiennej "dm_hp_vip_start": "120" Edytowane 20 Czerwca 2019 przez szogun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł 3 Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) Spoiler if (GetUserFlagBits(client) & ADMFLAG_CUSTOM1) { if (g_cvDM_hp_vip_start.IntValue != 120) SetEntityHealth(client, g_cvDM_hp_vip_start.IntValue); } Zamień na: Spoiler if (GetUserFlagBits(client) & ADMFLAG_CUSTOM1) if(g_cvDM_hp_vip_start.IntValue != 100) SetEntityHealth(client, g_cvDM_hp_vip_start.IntValue); W tym momencie "if(g_cvDM_hp_vip_start.IntValue != 120)" jeżeli wartość Cvara nie jest równa 120 to wykona się akcja SetEntityHealth, a aktualnie jest równa 120, więc nic się nie wykona ;). Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Yamakashi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 21 Czerwca 2019 To jeszcze jedno tylko teraz mam problem z hp_vip_max i tym razem nie mogę tego w ogóle już skompilować bo sypie błędami // deathmatch.sp(1321) : warning 219: local variable "client" shadows a variable at a preceding level // deathmatch.sp(1359) : warning 219: local variable "client" shadows a variable at a preceding level // deathmatch.sp(1503) : error 017: undefined symbol "client" deathmatch.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł 1 Napisano 21 Czerwca 2019 Linijka 1503 - Zamień client na victim Poza tym nie wyskakują mi te 2 warningi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Okej protestuje i zobaczę, teraz kod się kompiluje Edytowane 21 Czerwca 2019 przez szogun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Dobra, można zamknąć ? Edytowane 23 Czerwca 2019 przez szogun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 24 Czerwca 2019 Wiadomość wygenerowana automatycznie Temat został zamknięty. Powodem jest całkowite rozwiązanie problemu zawartego w temacie. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zaraportuj ten post z prośbą o ponowne otwarcie i kontynuację dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach