aBarteK Napisano 28 Czerwca 2019 Witam, otóż mam problem z jakimś pluginem najprawdopodobniej jest to store, gdy ludzie próbują dołączyć na serwer wyskakuje im taki błąd, nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób to naprawić aby niczego nie zepsuć, czy jest ktoś w stanie mi pomóc? :) https://prnt.sc/o7upcaHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Logi: L 06/28/2019 - 12:02:20: Error log file session closed. L 06/28/2019 - 12:02:21: SourceMod error session started L 06/28/2019 - 12:02:21: Info (map "awp_lego_india_AK") (file "errors_20190628.log") L 06/28/2019 - 12:02:21: [sbpp_comms.smx] You must set valid `ServerID` value in sourcebans.cfg! L 06/28/2019 - 12:12:11: Error log file session closed. L 06/28/2019 - 12:12:12: SourceMod error session started L 06/28/2019 - 12:12:12: Info (map "awp_lego_india_AK") (file "errors_20190628.log") L 06/28/2019 - 12:12:12: [sbpp_comms.smx] You must set valid `ServerID` value in sourcebans.cfg! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 28 Czerwca 2019 Możesz się dowiedzieć czy jest to na pewno plugin store, wyłączając go całkowicie (usuwając z folderu plugins na FTP) i znowu włączając tę mapę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum Napisano 28 Czerwca 2019 Usuń od siebie z plików "sprayer.wav" "\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\sound\player" i raczej powinno działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aBarteK Napisano 28 Czerwca 2019 3 minuty temu, Brum Brum napisał: Usuń od siebie z plików "sprayer.wav" "\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\sound\player" i raczej powinno działać Ale mi wszystko działa, to ludziom tak pokazuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Czerwca 2019 (edytowane) Twój plugin store wykorzystuje plik sprayer. Wystarczy w kodzie usunąć do niego nawiązanie, bądź pobrać zaktualizowaną wersję store z tematu na alliedach. Trzeba szukać w linkach, bo bodajże ten z tematu tego błędu nie wyklucza. No, ale możesz sprawdzić. Edytowane 28 Czerwca 2019 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aBarteK Napisano 28 Czerwca 2019 16 minut temu, supertimor napisał: Twój plugin store wykorzystuje plik sprayer. Wystarczy w kodzie usunąć do niego nawiązanie, bądź pobrać zaktualizowaną wersję store z tematu na alliedach. Trzeba szukać w linkach, bo bodajże ten z tematu tego błędu nie wyklucza. No, ale możesz sprawdzić. Możesz podać ścieżkę gdzie znajdę i będę mógł usunąć to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Czerwca 2019 No musisz mieć dokumentację swojego pluginu. Pobierz kompilator https://www.sourcemod.net/downloads.php?branch=stableHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami!, znajdziesz go potem w folderze scripting. Musisz wrzucić tam scripting swojego store. W pliku "sprays.sp" : ~36 linijka PrecacheSound("player/sprayer.wav", true); ~102 EmitSoundToAll("player/sprayer.wav", client, SNDCHAN_AUTO, SNDLEVEL_NORMAL, SND_NOFLAGS, 0.6); Obie do zakomentowania, potem skompiluj i wgraj. Będzie działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aBarteK Napisano 28 Czerwca 2019 Moge prosić o Twojego steama? xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Czerwca 2019 Jasne, ale za pomoc na steamie należy się donate na sieć. Darmowo mogę pomagać tutaj ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aBarteK Napisano 28 Czerwca 2019 Jeśli poczekasz do początku lipca to oczywiście coś mogę wrzucić! :p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Czerwca 2019 No ale z czym masz problem? Ze znalezieniem dokumentacji, z pobraniem kompilatora, z edycją plików czy samą kompilacją? Jak ktoś będzie wszystko za Ciebie robił, to niczego się nie nauczysz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aBarteK Napisano 28 Czerwca 2019 Może to i lepiej Xd kolega mi wszystko już wyjaśnił i mam, dzięki za pomoc! ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 28 Czerwca 2019 Wiadomość wygenerowana automatycznie Temat został zamknięty. Powodem jest całkowite rozwiązanie problemu zawartego w temacie. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zaraportuj ten post z prośbą o ponowne otwarcie i kontynuację dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach