zorix Napisano 24 Lipca 2019 Cześć. Od dłuższego czasu zajmuję się jednym serwerem i próbuje go wybić jak najwyżej na popularności czyli jak najwyższe gt. Ostatnio ze względu na to że mega mało osób gra w cs go gt poszło mega w górę i jest to też dzięki reklamie serwera. Mogę poprosić o jakąś mniej więcej wycenę serwera ile może być wart w aktualnym stanie ? (nie wnikając na zarobki i ilość adminów etc (nie wiem co tam jeszcze się liczy w tym xd) ) Gt: https://www.gametracker.com/server_info/137.74.7.15:30009Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dev 3 Napisano 24 Lipca 2019 Może offtop - ale to temat do luźnych rozmów, czemu na serwerze only mirage w tym tygodniu były grane mapy jak cache itd? xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorix Napisano 24 Lipca 2019 Włączyła się zmiana mapy i leciały te co są normalnie z trybu turniejowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorix Napisano 24 Lipca 2019 ktoś chce go wycenić ? xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noxu Napisano 24 Lipca 2019 350-450? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lipca 2019 (ja i tak czy siak nie wycenię, bo się na tym kompletnie nie znam) imo słabo jest wyceniać serwer z poziomu przeglądarki w tym przypadku; nie podesłałeś listy pluginów, nie opisałeś nawet co tam się znajduje konkretniej.. gametracker nie jest rzetelnym źródłem informacji, jest przestarzałym dziadostwem i jeśli wycena miałaby dojść tylko na podstawie gametrackera, to mógłbym napisać cokolwiek - i tak nie miałoby to żadnego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET 1 Napisano 25 Lipca 2019 Jest kilka czynników które na pewno decydują o cenie: - rotacja graczy (czy masz zbudowane stałe grono osób które wracają, czy też co chwile jedni odchodzą a nowi przychodzą) - rentowność (ile gracze są skłonni dać miesięcznie na usługi typu VIP etc.) - rodzaj serwera - pochodzenie graczy (sami polacy, czy też z innych krajów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ErwinH2K 4 Napisano 25 Lipca 2019 Jaki masz obrót miesięczny? Nie zapomnijmy, że serwer jest na reklamie (top 1 gosetti), poproś o wycenę 7-14 dni po zakończeniu reklamy. Wtedy będzie wycena rzetelna, bo tutaj ciężko przewidzieć jak CI gracze pobędą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach