M0N0 Napisano 31 Lipca 2019 Witam mam problem ze skinami w pluginie "Store by Zephyrus". Sytuacja wygląda następująco, po dodaniu skina do sourcemod/configs/store/items.txt wyświetla się on w sklepie !shop i można go kupić, lecz po jego założeniu, skin staje się niewidoczny dla wszystkich. W załączniku podsyłam items.txt items.txtHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Przez Vasto_Lorde, 31 Lipca 2019 Poprawiam nazwę tematu i przenoszę do odpowiedniego działu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Lipca 2019 Store w dużym uproszczeniu działa tak, że poprzez podanie ścieżki do modelu sam odnajduje resztę plików na serwerze i dodaje je do kolejki pobierania. Jeśli plugin wyświetla Ci w menu wyboru konkretny skin, znaczy że .mdl jest podlinkowany prawidłowo - w innym wypadku nie widziałbyś tej pozycji w menu. Zazwyczaj przypadek, który opisałeś dotyczy już typowo modelu. To co nazywamy modelem to tak naprawdę kilka plików z animacjami, teksturami i samym szkieletem, ściśle połączone ze sobą ścieżkami. Wszystkie pliki muszą być pobrane, a model musi być przeładowany, wczytany czy jak inaczej nazwać po polsku precache. Zdarza się nierzadko, że modele z różnych przyczyn (najczęściej najstarsze modele) mają coś namieszane ze ścieżkami, i po prostu jeden plik nie chwyta drugiego, przez co nie są dodawane do pobierania i nie są precachowane. Złe wyświetlanie się modelu ma związek z niewłaściwym przetwarzaniem (lub brakiem) plików związanych z modelem (przy założeniu, że sam model jest OK). W pierwszej kolejności co powinieneś zrobić, to usunąć pliki związane z tym modelem (wszystkie) ze swojego CS'a, i spróbować zaobserwować pobieranie przy wchodzeniu na serwer - sprawdź, czy pobierają się wszystkie pliki. Strzelam z doświadczenia, że nie pobierają Ci się pliki z folderu materials/models/... Jeśli moja teoria jest prawdziwa, to solucją tego problemu będzie ręczne dodanie tych plików do pobierania. Ja ten przypadek miałem w modelu "jason" Spoiler #include <sdktools> #include <sourcemod> public Plugin myinfo = { name = "Jason poprawka", author = "SUPER TIMOR", description = "", version = "1.0.0", url = "http://steamcommunity.com/id/bonkwszlaufrocku" }; public void OnMapStart() { AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason.vmt"); AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason_arms.vmt"); AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason_eyelashes.vmt"); AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason_eyes.vmt"); AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason_diff.vtf"); AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason_eyes_diff.vtf"); AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason_eyes_normal.vtf"); AddFileToDownloadsTable("materials/models/player/kuristaja/mkx/jason/jason_normal.vtf"); AddFileToDownloadsTable("models/player/custom_player/kuristaja/mkx/jason/jasonv2.dx90.vtx"); AddFileToDownloadsTable("models/player/custom_player/kuristaja/mkx/jason/jasonv2.mdl"); AddFileToDownloadsTable("models/player/custom_player/kuristaja/mkx/jason/jasonv2.phy"); AddFileToDownloadsTable("models/player/custom_player/kuristaja/mkx/jason/jasonv2.vvd"); AddFileToDownloadsTable("models/player/custom_player/kuristaja/mkx/jason/jason_arms.dx90.vtx"); AddFileToDownloadsTable("models/player/custom_player/kuristaja/mkx/jason/jason_arms.mdl"); AddFileToDownloadsTable("models/player/custom_player/kuristaja/mkx/jason/jason_arms.vvd"); } Jeśli się mylę, to wklej logi z pobierania i pomyślimy co dalej. Istnieje szansa, że po prostu model jest zepsuty.. i tyle. Nic nie zrobisz z poziomu configu store 😛 ale póki co nie wróżmy z fusów, daj znać jak czegoś się dowiesz 🙂 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M0N0 1 Napisano 31 Lipca 2019 Pomogło, okazało się, że skin był za "stary" i nie wczytywało go,więc wgrałem nowy, dodałem go do items.txt i wszystko śmiga, naprawdę dzięki wielkie za takie wyłumaczenie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 31 Lipca 2019 Wiadomość wygenerowana automatycznie Temat został zamknięty. Powodem jest całkowite rozwiązanie problemu zawartego w temacie. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zaraportuj ten post z prośbą o ponowne otwarcie i kontynuację dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach