Vasto_Lorde Napisano 9 Sierpnia 2018 Hej! Ostatnio na alliedmods'ach zauważyłem ciekawy temat dotyczący nowej panoramy i związanym z tym brakiem okienka MOTD. Według dużej części angielskojęzycznej społeczności dużo serwerów może zostać po prostu zamkniętych, gdyż finansowo polegają wyłącznie na reklamach prezentowanych w MOTD. Osobiście, w Polsce chyba nigdy nie spotkałem się z takim rozwiązaniem. Zawsze były to jakieś VIPy czy wirtualna serwerowa gotówka. Z jednej strony, bardzo dużo sieci nadużywało takich reklam, wyświetlając je nie tylko przy wejściu na serwer ale także w czasie rozgrywki. Z drugiej strony, pluginy takie jak multi 1v1 używają MOTD i bez niego nie działają poprawnie. Jeden z uzytkowników alliedów wspomniał, że właściciele serwerów po prostu chcą utrzymać serwer. Cytat @boboffuture pisze: it's not like the owner wants everyone to see the ad, he wants some kind of help to pay the server billsHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Jednak następny wspomina, że zarabiał kilka tysięcy dolarów miesięcznie z takich reklam. Cytat @ASKER_CZ pisze: Rip my 30 servers . Rip xx K/$ per month . Rip csgoHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! W mojej opinii, Valve na pewno musi udostępnić nowy system MOTD. Jednak nie z połączeniem z internetem. Niech to będzie okienko które pozwala lokalnie wyświetlać regulamin serwera czy ranking z jakiegoś pluginu, z obsługą HTML i CSS. Podsumowując, w temacie na stronie alliedmods większość ludzi którzy narzekają na brak MOTDu to właściciele serwerów którzy zarabiają wyłącznie na reklamach z MOTD. Używają argumentów takich jak "Valve nie ma prawa usuwać MOTD"Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! czy "CS:GO upadnie przez brak MOTD". Jednakże dobrze wiemy po innych grach takich jak TF2 czy CS 1.6, że reklamy z MOTDów nie mają najmniejszego wpływu na to czy serwery społecznościowe wyginą czy też nie ? Co o tym sądzicie? Jakie są wasze przemyślenia na ten temat? Zapraszam do dyskusji I link do tego jakże ciekawego tematu: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=308869Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Qesik Napisano 9 Sierpnia 2018 Cała akcja z tymi gó**o reklamami, to jeden wielki żart i robienie z graczy idiotów, ale zgodzę się z tym 14 minut temu, Vasto_Lorde napisał: W mojej opinii, Valve na pewno musi udostępnić nowy system MOTD. Jednak nie z połączeniem z internetem. Niech to będzie okienko które pozwala lokalnie wyświetlać regulamin serwera czy ranking z jakiegoś pluginu, z obsługą HTML i CSS. W Polsce też było trochę serwerów, które na siłę wpychały reklamę na swoje serwery, więc to po części zweryfikuje trochę tę scenę i usunie z niej osoby, które na siłę chcą zarabiać na serwerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET Napisano 9 Sierpnia 2018 Jedyny problem jaki tu widze to serwery, które używały tych reklam żeby po prostu 'wyjść na zero'. W tej sprawie oberwą obydwie strony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun 1 Napisano 9 Sierpnia 2018 Już wspominałem o motd, nie wiem na ile to jest skuteczne ale chodzi tutaj że ktoś zrobił już nakładkę motd dla panoramy -https://github.com/Xectali/CSGO_PanoramaFix/blob/master/addons/sourcemod/scripting/CSGO_PanoramaFix/OverlayMOTD.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 10 Sierpnia 2018 20 godzin temu, szogun napisał: Już wspominałem o motd, nie wiem na ile to jest skuteczne ale chodzi tutaj że ktoś zrobił już nakładkę motd dla panoramy -https://github.com/Xectali/CSGO_PanoramaFix/blob/master/addons/sourcemod/scripting/CSGO_PanoramaFix/OverlayMOTD.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Były już jakieś testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun 1 Napisano 10 Sierpnia 2018 To raczej nie jest ten motd co znamy, wrzuciłem na testowy serwer i mamy włącz/wyłącz pod sm_motd gdy to włączyłem pokazywało mi tylko po środku lewej strony ekranu timeleft po wciśnięciu TAB chyba że to wymaga napisania dodatkowej wtyczki albo czegoś nie kminie z tym pluginem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mastah7991 1 Napisano 11 Sierpnia 2018 Up nie fix Tylko overlay + HUD text. - czyli nic co by pomogło stworzyć coś fajnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 16 Sierpnia 2018 Podobno beta klienta steam ma only_allow_trusted_popups co z tego sie urodzi czas pokaże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karakantoziomal 1 Napisano 7 Września 2018 Moim zdaniem Valve za przeproszeniem sp*********o sprawę z MOTD. Jak już wyżej wspomniano, właściciele lubili to wykorzystywać w celach zarobkowych, ale nie wszyscy. Sam wykorzystywałem MOTD na swoich serwerach w połączeniu z WebLinks - łatwy dostęp do mediów serwera takich jak forum, grupa Steam, Facebook. A teraz? Trzeba wracać do wypisywania w czacie lub konsoli linku do danej strony po wklikaniu danej komendy? Czuję się jak dobre kilka lat temu... Zamiast iść do przodu, gra cofa się do tyłu -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach