Limitowany Napisano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, mam problem otóż, serwer jest zrobiony, działa, nie generuje żadnych błędów ( @Mesharsky 😄 ) a nadal nie widać go na liście serwerów cs:go przez co stoi cały czas pusty 😕 Coś mi świta, że jakieś parametry startowe trzeba było zmienić, wyjaśni ktoś gdzie co i jak? 😄 Dzięki Podaje jeszcze ip i nazwę (można sprawdzić) ip: 217.182.198.210:27090 nazwa serwera : [PL][MI] .::XXXXXXXXXXX::. [ONLY MIRAGE] [TR 128] Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Limitowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky Napisano 14 Sierpnia 2019 Sprawdź, czy w server.cfg masz takie coś jak. host_name_store 1 host_info_show 1 host_players_show 2 Jeżeli nie, to dodaj. To samo z sv_tags "" Dodaj tam tagi serwera, by był wyszukiwany np sv_tags "pl,mir,mirage,de_,de_mirage,poland,kys" Co chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Limitowany Napisano 14 Sierpnia 2019 Tagi już miałem dodałem to co pisałeś + próbowaałem https://amxx.pl/topic/146536-jak-dodać-serwer-do-listy-steam/Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! i nadal nic 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Limitowany Napisano 14 Sierpnia 2019 Mógłbym napisać do supportu hostingu ale zobaczę jakk zwykle tylko "wina leży po pańskiej stronie, nie naszej" 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 14 Sierpnia 2019 Dodaj do server.cfg sv_region 3 lub sv_region 255 na cały świat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Limitowany Napisano 14 Sierpnia 2019 Napisałem do suportu pukawki. Dowiedziałem się tylko, że serwer jest w lokalizacji DE (co nigdzie podczas kupna serwera nie było zaznaaczone) a VALVE zadecydował, że polsce dla graczy w PL serwery z lokalizacją w FR oraz DE nie będą wyświetlane w zakładce internet w cs:go 🙂 Teraz drugie pytanie, po co pukawkaa sprzedaje serwery cs:go na niemieckiej lokalizacji skoro takie serwery są praktycznie bez użyteczne bo osoba która nie zna IP nie wejdzie na serwer. Nie ma serwera na liście w cs'ie = serwer nie istnieje i w życiu nie zdobędzie graczy. Teraz to pytanie właściwe, co ja w taakiej sytuacji mogę zrobić? Mogę zażądać zwrotu pieniędzy? Skoro w żadnym z punktów w etapie kupna serwera nie ma zaznaczone, że lokalizacja jest w DE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum Napisano 14 Sierpnia 2019 4 minuty temu, Limitowany napisał: Napisałem do suportu pukawki. Dowiedziałem się tylko, że serwer jest w lokalizacji DE (co nigdzie podczas kupna serwera nie było zaznaaczone) a VALVE zadecydował, że polsce dla graczy w PL serwery z lokalizacją w FR oraz DE nie będą wyświetlane w zakładce internet w cs:go 🙂 Teraz drugie pytanie, po co pukawkaa sprzedaje serwery cs:go na niemieckiej lokalizacji skoro takie serwery są praktycznie bez użyteczne bo osoba która nie zna IP nie wejdzie na serwer. Nie ma serwera na liście w cs'ie = serwer nie istnieje i w życiu nie zdobędzie graczy. Teraz to pytanie właściwe, co ja w taakiej sytuacji mogę zrobić? Mogę zażądać zwrotu pieniędzy? Skoro w żadnym z punktów w etapie kupna serwera nie ma zaznaczone, że lokalizacja jest w DE. Napisz do pukawki ze zmianą serwera, który będzie zlokalizowany w Polsce, bo nie jest to twoja wina, że serwera nie wyświetla. Powinni Ci również zwrócić dni w których nie było widocznego serwera na liście serwerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Limitowany Napisano 14 Sierpnia 2019 8 minut temu, Brum Brum napisał: Napisz do pukawki ze zmianą serwera, który będzie zlokalizowany w Polsce, bo nie jest to twoja wina, że serwera nie wyświetla. Powinni Ci również zwrócić dni w których nie było widocznego serwera na liście serwerów. Napisali, że zwrócą pieniądze do portfela i mam sobiie wybrać ofertę taką która ma lokalizacje serweraa w polsce. Tyle, że teraz przepadaają mi pliki z serwera, w sensie muszę wgrywać wszystko na nowo + hosting www na którym mam juz sourcebansa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Qesik Napisano 14 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Limitowany napisał: Teraz to pytanie właściwe, co ja w taakiej sytuacji mogę zrobić? Mogę zażądać zwrotu pieniędzy? Skoro w żadnym z punktów w etapie kupna serwera nie ma zaznaczone, że lokalizacja jest w DE. Kupowałeś pakiet EU? Jeżeli tak, to jest jasno napisane w ofercie http://pukawka.pl/oferta.htmlHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Limitowany Napisano 14 Sierpnia 2019 Jak się okazuje kupiłem pakiet EU a jego lokalizacja jest w FR / DE. Napisałem do supportu i poprawili wszystko 😄 Pozdrawiam., Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach