Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć pierwszy raz w życiu zajmuje się cod modem i nie wiem o co za bardzo chodzi :/ nie działają komendy !klasa !klasy itp !item działa tylko w sumie nie dodałem klas? czy co? //EDIT: w sumie ogolnie nie dziala wybieranie klas ani nic :/ itemow tez sie nie dostaje ani nic xpa tez choc pewnie tak ma byc ze bez klasy sie nie dostaje Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Shadow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET Napisano 14 Sierpnia 2019 26 minut temu, Shadow napisał: tylko w sumie nie dodałem klas? czy co? Nas się o to pytasz? 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 skompilowałem po prostu codmod_nowy i nie wiem co jest tyle mogę powiedzieć, nic nie zmieniałem w .sp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Napisano 14 Sierpnia 2019 Wrzuć klasy i itemy na serwer oraz podłącz moda pod bazę danych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow 1 Napisano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) czyli klasy wszystkie tez mam kompilować tak? moda mam cały czas podłączonego EDIT: skompiluje dodam i dam znać Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Shadow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 wszystko działa dzięki, a żeby np dla vipa dać klasy jakieś to co trzeba zrobić? i dodając nowe klasy po prostu kompilować i dodawać tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Napisano 14 Sierpnia 2019 1. Jeżeli na forum nie ma nigdzie dodawania dostępu do klasy jezeli posiada się klasę to podrzucę kod po pracy. 2. Tak wystarczy skomplikować i wrzucić klasę/item na serwer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 1 minutę temu, Yamakashi napisał: 1. Jeżeli na forum nie ma nigdzie dodawania dostępu do klasy jezeli posiada się klasę to podrzucę kod po pracy. byłbym naprawdę wdzięczny 1 minutę temu, Yamakashi napisał: 2. Tak wystarczy skomplikować i wrzucić klasę/item na serwer. dzięki za informację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR 1 Napisano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Jak chcesz dodać aby klasa była tylko dla vip to: Pod: public cod_class_enabled(client) Musi być coś takiego: public cod_class_enabled(client) { if(GetUserFlagBits(client) & ADMFLAG_CUSTOM1) // Zmień sobie flage na jaka masz vipa { // dalsza czesc kodu w tym miejscu return COD_CONTINUE; } PrintToChat(client, "[COD:MW] Nie masz dostepu do tej klasy"); return COD_STOP; } Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez BulgaR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 32 minuty temu, BulgaR napisał: dalsza czesc kodu w tym miejscu całą resztę która była pod public cod_class_enabled mam wrzucić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 14 Sierpnia 2019 Tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow 1 Napisano 14 Sierpnia 2019 coś tak mi się zdaje, że nawet czegoś tak prostego nie umiem zrobić, bo nie kompiluje nawet... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 14 Sierpnia 2019 pokaz kod klasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 Spoiler #include <sourcemod> #include <sdkhooks> #include <sdktools> #include <codmod> #include <emitsoundany> new const String:nazwa[] = "Sławek"; new const String:opis[] = "Stawia wybuchowa gasnice-teleport, moc +int"; new const String:bronie[] = "#weapon_aug#weapon_glock#weapon_hegrenade#weapon_flashbang#weapon_flashbang#weapon_smokegrenade"; new const inteligencja = 0; new const zdrowie = 10; new const obrazenia = 10; new const wytrzymalosc = 20; new const kondycja = 0; int g_iPlayerTime[MAXPLAYERS]; new bool:ma_klase[65], ilosc_ladunkow_gracza[65], podlozony_ladunek_gracza[65]; new Float: SAVELOC[MAXPLAYERS + 1][3]; Float: ResetVector[3] = {0.0, 0.0, 0.0}; new sprite_explosion; ConVar cododepchniecie; #define PREFIX "\x01" #define KURWAMAC "cod/teleport1.mp3" public Plugin:myinfo = { name = nazwa, author = "Timor", description = "Cod Klasa", version = "1.0", url = "http://steamcommunity.com/id/bonkwszlaufrocku" }; public OnPluginStart() { cod_register_class(nazwa, opis, bronie, inteligencja, zdrowie, obrazenia, wytrzymalosc, kondycja); HookEvent("player_spawn", OdrodzenieGracza); HookEvent("player_death", SmiercGracza); cododepchniecie = CreateConVar("cododepchniecie", "30", "Szybkosc lotu odepchnietego"); } public void OnClientPutInServer(int client) { g_iPlayerTime[client]=0; } public void OnMapStart() { PrecacheModel("models/props/cs_office/fire_extinguisher.mdl"); sprite_explosion = PrecacheModel("materials/sprites/blueflare1.vmt"); AddFileToDownloadsTable("sound/cod/teleport1.mp3"); PrecacheSoundAny(KURWAMAC, true); } public cod_class_enabled(client) { ma_klase[client] = true; ilosc_ladunkow_gracza[client] = 3; } public cod_class_disabled(client) { ma_klase[client] = false; ilosc_ladunkow_gracza[client] = 0; StopLadunek(client); } public cod_class_skill_used(client) { if(podlozony_ladunek_gracza[client] && IsValidEntity(podlozony_ladunek_gracza[client]) && g_iPlayerTime[client]<=GetTime()) { EmitSoundToAllAny(KURWAMAC, client); CreateTimer(1.8, KURWAMACC, client); g_iPlayerTime[client]=GetTime()+5; } else if(!ilosc_ladunkow_gracza[client]) PrintToChat(client, "%s Wykorzystales juz moc swojej klasy w tym zyciu!", PREFIX); else { podlozony_ladunek_gracza[client] = CreateEntityByName("hegrenade_projectile"); if(podlozony_ladunek_gracza[client] != -1) { GetClientAbsOrigin(client, SAVELOC[client]); new Float:forigin[3]; GetClientEyePosition(client, forigin); new Float:fangles[3]; GetClientEyeAngles(client, fangles); new Float:iangles[3] = {0.0, 0.0, 0.0}; iangles[1] = fangles[1]; DispatchSpawn(podlozony_ladunek_gracza[client]); ActivateEntity(podlozony_ladunek_gracza[client]); SetEntityModel(podlozony_ladunek_gracza[client], "models/props/cs_office/fire_extinguisher.mdl"); SetEntityMoveType(podlozony_ladunek_gracza[client], MOVETYPE_STEP); TeleportEntity(podlozony_ladunek_gracza[client], forigin, iangles, NULL_VECTOR); SetEntProp(podlozony_ladunek_gracza[client], Prop_Send, "m_usSolidFlags", 12); SetEntProp(podlozony_ladunek_gracza[client], Prop_Data, "m_nSolidType", 6); SetEntProp(podlozony_ladunek_gracza[client], Prop_Send, "m_CollisionGroup", 1); ReplyToCommand(client, "Podłożyłeś gaśnicę! Użyj ponownie, aby się do niej przenieść!", PREFIX); ilosc_ladunkow_gracza[client] = 0; } } } public Action:StopLadunek(client) { if(podlozony_ladunek_gracza[client]) { if(IsValidEntity(podlozony_ladunek_gracza[client])) AcceptEntityInput(podlozony_ladunek_gracza[client], "Kill"); podlozony_ladunek_gracza[client] = 0; } return Plugin_Continue; } public Action:OdrodzenieGracza(Handle:event, String:name[], bool:dontBroadcast) { new client = GetClientOfUserId(GetEventInt(event, "userid")); if(!IsValidClient(client) || !ma_klase[client]) return Plugin_Continue; StopLadunek(client); ilosc_ladunkow_gracza[client] = 1; return Plugin_Continue; } public Action:SmiercGracza(Handle:event, String:name[], bool:dontbroadcast) { new client = GetClientOfUserId(GetEventInt(event, "userid")); if(!IsValidClient(client) || !ma_klase[client]) return Plugin_Continue; StopLadunek(client); return Plugin_Continue; } public Action:KURWAMACC(Handle:timer, client) { if(!IsValidClient(client) || !ma_klase[client]) return Plugin_Continue; new Float: pos[3]; new Float:forigin[3], Float:iorigin[3]; GetEntPropVector(podlozony_ladunek_gracza[client], Prop_Send, "m_vecOrigin", forigin); pos = SAVELOC[client]; TeleportEntity(client, pos, NULL_VECTOR, ResetVector); new damage = 20+(cod_get_user_maks_intelligence(client)); for(new i = 1; i <= MaxClients; i++) { if(!IsClientInGame(i) || !IsPlayerAlive(i)) continue; if(GetClientTeam(client) == GetClientTeam(i)) continue; GetClientEyePosition(i, iorigin); if(GetVectorDistance(forigin, iorigin) <= 450.0) { cod_inflict_damage(i, client, damage); } } TE_SetupExplosion(forigin, sprite_explosion, 20.0, 1, 0, 100, 1000); TE_SendToAll(); ForcePush(client); StopLadunek(client); return Plugin_Continue; } public void ForcePush(int client) { float clientPos[3], enemyPos[3], pushVel[3]; GetClientAbsOrigin(client, clientPos); for (int i = 1; i <= MaxClients; i++) { if(!IsValidClient(i) || !IsPlayerAlive(i)) continue; if(GetClientTeam(i) == GetClientTeam(client)) continue; GetClientAbsOrigin(i, enemyPos); float distance = GetVectorDistance(enemyPos, clientPos); //Avoid dividing by 0 distance = (distance > 0.0) ? distance : 1.0; if(distance > 450) continue; SubtractVectors(clientPos, enemyPos, pushVel); pushVel[0] = -pushVel[0]; pushVel[1] = -pushVel[1]; pushVel[2] = cododepchniecie.FloatValue; ScaleVector(pushVel, cod_get_user_maks_intelligence(client)*0.5); TeleportEntity(i, NULL_VECTOR, NULL_VECTOR, pushVel); } } Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 14 Sierpnia 2019 codclass_slawek.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 14 Sierpnia 2019 Dodaj jeszcze to do kompilatora w include, pewnie przez brak tego nie możesz skompilować. emitsoundany.incHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 emitsoundany mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 14 Sierpnia 2019 U mnie przechodzi normalnie przez kompilator ta klasa po edycji na vip. Jaki masz więc błąd w kompilatorze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow Napisano 14 Sierpnia 2019 teraz juz normalnie skompilowało może coś mi się wpisało czy cuś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET Napisano 16 Sierpnia 2019 Problem rozwiązany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Napisano 12 Sierpnia 2020 Wiadomość wygenerowana automatycznie ✔ Problem został rozwiązany Jeżeli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach