BulgaR Napisano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Mam problemy z VAR na moim serwerze (Skacze od bardzo niskich wartości do nawet +2.000 lub więcej). Jednym z problemów jest moim zdaniem plugin Rankme, ale są osoby które tego nie mają z tym pluginem, jestem pewien, że problemem nie są żadne inne pluginy używam modyfikacji Arena 1vs1. Problemy zaczynają się na poważnie gdy na serwerze jest 19 - 20/20 graczy. Serwer mam postawiony na dedyku (Debian 10) Łącze: 1gb w obie strony (Przykładowy speedtest: ) 8gb Pamięci RAM: CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1270 V2 @ 3.50GHz ( W turbo 3.90ghz ) CPU max MHz: 3900.0000 Gdy serwer jest pełny, użycie CPU nie przekracza 75% zazwyczaj jest około 65-70% nie mam też drastycznych skoków na CPU. Mój server.cfg / Być może powinienem coś dodać zmienić? Linia startowa serwera: ./srcds_run -console -autorestart -game csgo -usercon +game_type 0 +game_mode 0 -nobots -nohltv -tickrate 128 -maxplayers 21 -maxplayers_override 21 +ip CO_CIE_TO +hostport 27015 -port 27015 -exec server.cfg +rcon_password CO_CIE_TO +mapgroup mg_active +map am_crashz_dust_nb -debug -nobreakpad -authkey CO_CIE_TO +sv_setsteamaccount CO_CIE_TO sv_region "3" sv_cheats "0" sv_lan "0" sv_mincmdrate "128" sv_maxcmdrate "128" sv_minrate "196608" sv_maxrate "0" sv_minupdaterate "128" sv_maxupdaterate "128" net_splitrate "1" sm_cvar sv_occlude_players "0" sv_pure "0" sv_holiday_mode "0" sv_maxuptimelimit "0" sv_hibernate_when_empty "1" sv_hibernate_postgame_delay "30" sv_reservation_timeout "60" sv_reservation_tickrate_adjustment "0" sv_hibernate_punt_tv_clients "0" host_players_show "2" tv_enable "0" mp_backup_round_auto "0" mp_backup_round_file "" mp_backup_round_file_last "" mp_backup_round_file_pattern "" Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez BulgaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whnl Napisano 15 Sierpnia 2019 wbij na serwer naciśnij tab i zobacz czy to nie od wyświetlanych rank w tabeli bo miałem podobnie z tym na arenkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorix Napisano 15 Sierpnia 2019 Nie znam się na dedykach ale na pewno jest odpowiedni pod taki serwer ? Normalnie ja tak miałem gdy serwer przekraczał ilość 24 osób na 128 tick i był on wtedy niestabilny ale przy tym co napisałeś powinno być wszystko ok na moje oko chyba że właśnie powoduje to plugin np rankme/lvlcore Ja bym je wyłączył na chwilę gdy serwer fulluje i sprawdził czy jest jakaś różnica to będzie wiadomo na czym się stoi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 15 Sierpnia 2019 17 minut temu, whnl napisał: wbij na serwer naciśnij tab i zobacz czy to nie od wyświetlanych rank w tabeli bo miałem podobnie z tym na arenkach Jakich rank? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 15 Sierpnia 2019 15 minut temu, zorix napisał: Nie znam się na dedykach ale na pewno jest odpowiedni pod taki serwer ? Normalnie ja tak miałem gdy serwer przekraczał ilość 24 osób na 128 tick i był on wtedy niestabilny ale przy tym co napisałeś powinno być wszystko ok na moje oko chyba że właśnie powoduje to plugin np rankme/lvlcore Ja bym je wyłączył na chwilę gdy serwer fulluje i sprawdził czy jest jakaś różnica to będzie wiadomo na czym się stoi Serwer jest odpowiedni, bez rankme nie mam tego problemu, myślałem że to coś będzie w moim server.cfg i przez to coś się dzieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorix Napisano 15 Sierpnia 2019 Teraz, BulgaR napisał: Serwer jest odpowiedni, bez rankme nie mam tego problemu, myślałem że to coś będzie w moim server.cfg i przez to coś się dzieje... jeżeli masz zwykłe rankme możesz spróbować jeszcze tego : https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=290063Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! po cfg ja nic nie wiedzę żeby było nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR Napisano 15 Sierpnia 2019 1 minutę temu, zorix napisał: jeżeli masz zwykłe rankme możesz spróbować jeszcze tego : https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=290063Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! po cfg ja nic nie wiedzę żeby było nie tak Używam tego rankme 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whnl Napisano 15 Sierpnia 2019 mi var skakał jak odpalałem tabele pod tab i tylko wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulgaR 1 Napisano 16 Sierpnia 2019 Nieco udało mi się zredukować mój problem dodając do server.cfg net_splitrate 2 net_maxcleartime 0.001 Ma ktoś jeszcze jakieś przydatne komendy, które mogą pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach