MAGNET Napisano 29 Sierpnia 2018 Cześć, Obecnie jestem na fazie żeby pisać pluginy non-profit. Jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł na modyfikację etc. - może o tym opowiedzieć. Jeśli mnie zainteresuje - postaram się taki dodatek stworzy Może Vasto lub ktoś inny też będzie miał wenę i zacznie coś dłubać? Byłoby super Zapraszam do dyskusji pod spodem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 29 Sierpnia 2018 Odwzorowanie systemu karania z mm ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET Napisano 29 Sierpnia 2018 Coś więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mesharsky Napisano 30 Sierpnia 2018 Dobry zajebisty autobalans na dane tryby rozgrywki ? ustawienia przez kv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 30 Sierpnia 2018 Dlaczego wszyscy mają fioła na temat kv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 30 Sierpnia 2018 18 godzin temu, MAGNET napisał: Coś więcej? Podstawowe jakieś opcje: Gdy kogoś zabijemy np.2 razy umyślnie dostajemy za pierwszym razem kicka z powodem, następne jakieś tk będzie skutkowała banem od 30 minut i wraz z kolejnymi umyślnymi zabujanymi sojuszników wydłużał się ban aż osiągnie 7 dni, dobrą sprawą było by wtedy zerowanie informacji dla danego delikfenta z tym tk ( 2tk- kick, kolejne 2tk 30 minut ban itp) oraz jakieś zapisywanie informacji o jeżeli będziemy strzelać do sojusznika nie zabijając go to będzie gdzieś zapisywane że zadał już obrażenia sojusznikowi i jakiś limit na zadane dmg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plx211 1 Napisano 30 Sierpnia 2018 3 godziny temu, Vasto_Lorde napisał: Dlaczego wszyscy mają fioła na temat kv? Bo logike powinno się odzielić od danych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vasto_Lorde Napisano 30 Sierpnia 2018 4 minuty temu, plx211 napisał: Bo logike powinno się odzielić od danych :) Dane, ale czy konfigurację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET Napisano 30 Sierpnia 2018 6 godzin temu, szogun napisał: Podstawowe jakieś opcje: Gdy kogoś zabijemy np.2 razy umyślnie dostajemy za pierwszym razem kicka z powodem, następne jakieś tk będzie skutkowała banem od 30 minut i wraz z kolejnymi umyślnymi zabujanymi sojuszników wydłużał się ban aż osiągnie 7 dni, dobrą sprawą było by wtedy zerowanie informacji dla danego delikfenta z tym tk ( 2tk- kick, kolejne 2tk 30 minut ban itp) oraz jakieś zapisywanie informacji o jeżeli będziemy strzelać do sojusznika nie zabijając go to będzie gdzieś zapisywane że zadał już obrażenia sojusznikowi i jakiś limit na zadane dmg. To jest takie potrzebne? Na większości serwerów friendly fire jest wyłączony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plx211 2 Napisano 31 Sierpnia 2018 13 godzin temu, Vasto_Lorde napisał: Dane, ale czy konfigurację? Konfiguracja jest danymi :) @magnet system oznaczania osob bez mutacji, spamerow itp. ktory pozwoli graczowi 1 komenda wybrac czy chce ich slyszec czy nie bez potrzeby mutawania kazdego z osobna Cytuj Przez MAGNET, 12 Września 2018 Napisałem. Niedługo udostępnie. Dzieki za mega pomysł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VestSmart Napisano 31 Sierpnia 2018 Dodajcie cvar maxhp (maksymalna ilość hp) dla tego vipa. Cytuj Przez Mesharsky, 12 Września 2018 Robi się szefie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun Napisano 31 Sierpnia 2018 17 godzin temu, MAGNET napisał: To jest takie potrzebne? Na większości serwerów friendly fire jest wyłączony Na większości tak ale dużo razy widziałem jak ktoś szuka czegoś podobnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET Napisano 12 Września 2018 Pierwszy plugin z tematu pokazał się już na forum - dzięki @plx211 🙂 Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły dawajcie znać w tym temacie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqower 1 Napisano 17 Września 2018 Ja bym z chęci zobaczył gun expa jak w 1.6 np za zabójstwo 10 expa zaczyna się od glocka aż np do negeva i jakieś ulepszenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET Napisano 17 Września 2018 9 minut temu, Sqower napisał: Ja bym z chęci zobaczył gun expa jak w 1.6 np za zabójstwo 10 expa zaczyna się od glocka aż np do negeva i jakieś ulepszenia ? https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=93977Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqower 1 Napisano 17 Września 2018 Nie o to mi chodziło chodzi o to że zdobywamy broń glock i potem musimy np zdobyć 200 expa by odblokować następną broń ale możemy sobie potem z menu wybrać ją znowu i do tego np ulepszenia złota m4a4 2mln exp itd tak jak w 1.6 np surf + gun exp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqower 1 Napisano 17 Września 2018 coś takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGNET 1 Napisano 17 Września 2018 aaa tak jak na serwerach BaseBuilder nieraz się widuje ? pomysł warty rozpatrzenia - może do niego przysiąde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Avgariat 2 Napisano 17 Września 2018 2 godziny temu, Sqower napisał: Nie o to mi chodziło chodzi o to że zdobywamy broń glock i potem musimy np zdobyć 200 expa by odblokować następną broń ale możemy sobie potem z menu wybrać ją znowu i do tego np ulepszenia złota m4a4 2mln exp itd tak jak w 1.6 np surf + gun exp Coś w ten deseń robiłem do Surf`a RPG. Plugin zrobiony jako dodatek do silnika RPG Mod, to znaczy, że pobiera level przez funkcję native. Przy respawnie wyświetla menu dostępnej broni, usuwa bronie z mapy, zapamiętuje wybór na sesję, usuwa bronie gracza przy respawnie. Oprócz tego zmienia wypisane tam cvary 15s po rozpoczęciu mapy, aczkolwiek nie wiem do czego mi to było potrzebne. Zapamiętywanie wyboru na stałe(ciasteczka) jest zakomentowane, ale z tego co pamiętam, to działało. Kod w załączniku, jeżeli kogoś interesuje. ? rpg_spawn_weapons.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BobPixel 1 Napisano 18 Września 2018 @MAGNET tutaj są udostępnione pliki przez mastaha ala bb https://mygo.pl/topic/7108-angelskill-basebuilder/Hej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqower Napisano 18 Września 2018 Dnia 17.09.2018 o 21:51, Avgariat napisał: Coś w ten deseń robiłem do Surf`a RPG. Plugin zrobiony jako dodatek do silnika RPG Mod, to znaczy, że pobiera level przez funkcję native. Przy respawnie wyświetla menu dostępnej broni, usuwa bronie z mapy, zapamiętuje wybór na sesję, usuwa bronie gracza przy respawnie. Oprócz tego zmienia wypisane tam cvary 15s po rozpoczęciu mapy, aczkolwiek nie wiem do czego mi to było potrzebne. Zapamiętywanie wyboru na stałe(ciasteczka) jest zakomentowane, ale z tego co pamiętam, to działało. Kod w załączniku, jeżeli kogoś interesuje. ? rpg_spawn_weapons.spHej! Skorzystałeś z linku lub pobrałeś załącznik? Uhonoruj naszą pracę poprzez rejestrację na forum i rośnij razem z nami! O dzięki przyda się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brum Brum 2 Napisano 7 Lutego 2019 uga buga bump. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Lutego 2019 Może plugin, który ukrywałby/wyłączał działanie hud_showtargetid 1? Szukałem, i nic nie było a to komenda usera, więc może mądre głowy chociaż coś wymyślą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bioły 1 Napisano 8 Lutego 2019 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shadow 1 Napisano 17 Marca 2019 Jakiś plugin z własnym menu. W sensie po wpisaniu np !menu wyskoczy menu i będą opcje vip, kontakt, administracja i jakieś inne pierdoły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach